Braksuksess for nytt aktivitetssenter

Vi har fått en overveldende mottagelse i Moss. Besøkstallene har vært over all forventning og det har uten tvil vært en god sommer. Nå satser vi på en like bra høst, sier Jens Nicolaisen, en av fire medeiere bak Evasion Moss. 

Det var før jul i 2018 at Alexander Nicolaisen og Lars Johan Langsholt , som i over 10 år har drevet med Escape Room og paintballutleie i Fredrikstad, ble kontaktet av nåværende eier Fauna Eiendom med forespørsel om å starte opp et lignende tilbud i Møllebyen. De trengte ikke lang tenkepause før de slo til. Med seg på laget fikk de Tom Arne Kristiansen, som har erfaring fra salg og markedsføring, og far til Alexander, Jens Nicolaisen, nå pensjonist og vaktmester.

Det er selvsagt mye å gjøre med en bygning fra 1836. Det krevde mye egeninnsats, og det meste har vi gjort selv. Vi startet ombyggingen rett over nyttår, og åpnet som planlagt i slutten av juni, sier Tom Arne Kristiansen.

Dramatisk oppstart

Allerede den første åpningsuka opplevde de innbrudd, og både kortautomat, lyssystemer og masse verktøy ble borte. Det ble også gjort hærverk i selv paintballhallen. Noen uker senere oppstod nye hindringer. Etter en skikkelig regnskyll oppdaget de til sin forferdelse at vannet strømmet innover den nye parketten.

Vi fikk en vannlekkasje her bare etter noen uker. Det viste seg at gulvet var skjevt slik at vannet plutselig fosset inn, og var umulig å stoppe. Så da var det bare å brette opp armene. Vi fjernet parketten, sparklet og fuget hele natten og fikk lagt nytt gulv med fliser akkurat i tide til å ønske velkommen til bursdagsfeiring dagen etter, forklarer Kristiansen.

Da kommer det godt med at eierne kan ordne de fleste ting selv.

Vi er handy på ulike områder og fyller hverandre godt ut. Vi lager alt selv. Fra det tekniske til manus og utforming på Escape Room og koder. Her er alt originalt.

Noe for de fleste

I gamle Moss bryggeri finner du nå Østlandets største innendørs paintballbane. Den 500 kvadratmeter store kunstgressbanen strekker seg over to etasjer, og har plass til opp mot tjue aktive spillere samtidig. I tillegg har Evasion et samarbeid med Raceroom Norge, og har installert fire bilracingssimulatorer i et eget Raceroom. Og sist men ikke minst er det bygd opp flere varianter av Escape Room, et konsept der du og dine venner blir låst inne i et spesialbygd rom fylt med ledetråder, koder og gåter. Målet er å klare å åpne døra til neste rom. Oppgaven er løst når siste rom er åpnet. Samarbeid og teambuilding er nødvendig for å komme seg videre i spillet.

Alt dere trenger for å løse oppgavene befinner seg inne i rommet. Det er bare om å gjøre å oppdage dem. Dette er perfekt for alt fra familier, til små vennegjenger og jobbgjengen, forklarer Nicolaisen. 

Escape Room har vist seg å være så populært, at det allerede planlegges en utvidelse. Nyeste prosjekt på blokka skal å stå klart til Halloween, og er ikke for de lettskremte. 

Her er det ting som gjør at du ikke har lyst til å bli der så lenge, sier Nicolaisen kryptisk. – Og ventelista for å slippe inn dit er allerede lang.