Nå skjer det mye på Amfi

I løpet av høsten starter en total fornyelse av kjøpesenterdelen i Bjørnsonkvartalet, og allerede i september starter salget av leilighetene i den eldste delen, som skal bli flunkende ny.

Amfi fyller også 15 år i juni. Det har vi lyst til å feire med en skikkelig fest. Men for være på den sikre siden tar vi den festen i november sier senterleder Lise Lunde Abrahamsen.
Men før det skjer det altså mye annet også. Både markedskoordinator Hege Myhre, senterleder Lise Lunde Abrahamsen og salgssjef Ronny Ruud i Thon Eiendom mottar mange henvendelser om hvordan både kjøpesenteret og boligprosjektet vil bli.
– Vi sitter nå og tegner om på hele planløsningen, forteller Lise hemmelighetsfullt.

Ny fullsortimentsbutikk og inngangsparti

– Vi har mange planer og mange konkrete ting som skal skje men vi kan ikke gå ut med dem før alt er helt klart. Det vi kan si er at ja, det blir en ny mat­butikk. Det er det mange som har ønsket seg.
– Endelig kan vi fortelle at Meny skal inn i lokalet etter Coop Mega.
Og det er mye som skal ordnes før butikken åpner i november. Akkurat nå planlegges et nytt inngangsparti mellom der Moss Avis holdt til og Gina Tricot.
– Det kommer til å forandre hele byen. Det blir så fint, sier Hege.
– Det er jo den veien folk vil komme inn til byen når den nye jernbanestasjonen åpner, legger Lise til.
Salgsstart i september
Omgjøringene og oppgraderingene i kjøpesenter­delen begynner i august og forsalget av de nye leilighetene starter i september.
– Det har vært stor interesse, sier Ronny Ruud. Men nå utover sommeren vil informasjonen endelig komme og har du meldt din interesse vil du motta nyhetsbrev med informasjon. Så folk skal være trygge på at de skal få informasjon i god tid, og ikke dagen før salgsstart.
Boligprosjektet er på rundt 200 leiligheter fordelt på tre bygg: A, B C. Bygning A er delt opp to oppganger A1 og A2. Og det er i førstnevnte at salget vil starte.
– Der er det 67 leiligheter i ulike størrelser, for ulike livsstadier og budsjetter. Men alle leilighetene vil få god standard, små som store toppleiligheter, lover Ronny.

Uteservering og kafeer i bakgården

I bygg A1 som får store deler av fasaden mot gågaten, blir det næring i første etasje. Ekstra god takhøyde i næringslokaler fører til at leilighetene over ligger høyt og fritt over bakkeplan.
– Det blir en byfornying og med nye, friske lokaler, en båkgård som er åpen for publikum fra gågata og Th. Petersonsgate. Med uteservering og kafé der, så blir det folk og liv. Kanskje blir det et bedre samlingspunkt, tror Ronny.
Akkurat i ombyggingsperioden må dessverre også næringsdelen også stenges.
– Vi må rive ned og bygge opp igjen i den gamle delen av Amfi.
Det er Amfi som kommer til å ha ansvar for næringslokalene i disse byggene også. Men foreløpig kan de ikke si for mye om planene der.
– Alt vil bli til det bedre, slår Hege fast.

Visningssenter

Der Moss Avis holdt til før, blir det et stort visningssenter på flere hundre kvadrat som de setter i gang med nå.
– Der vil det bli utstillinger av kjøkken, bad, parkett, tegninger og modeller av boligprosjektet. Det er på visningssenteret vi kommer til å holde alle visning­ene. Også før salgsstart, slik at folk skal få god tid til å se og finne sin leilighet før leilighetene går ut på markedet.
Ronny mener at alle leilighetene her vil få gode kvaliteter. Fordi de ligger høyt over bakkeplan og ikke har høyhus rundt seg. I tillegg blir det to felles takterrasser som alle beboerne kan benytte seg av.
– Moss har også alt av fasiliteter, det blir ti minutter til toget og enda kortere til stranda på Verket, så du kan helt fint la bilen stå. Men siden folk bruker bilen fortsatt, har vi mange parkeringsplasser også. Det tror jeg folk setter pris på.