Her kan du bade i morsomme nyheter og opplevelser!

Se for deg lyssatte trær i morgen­mørket og en sol som sakte demrer i øst til Trygve Skaugs behagelige og poetiske toner. Med soloppgangskonserten i Nesparken den 14. august åpnes den 12. utgaven av Christian Frederik-dagene, som fortsetter med å rulle ut store artistnavn, spektakulære og humoristiske show, løpsfest, Byfesten og skogs­konsert. Dagene avsluttes med Minimorsa og en megalang vannsklie-tur.

I morgendemringen, under lyssatte trær, blir det servert en enkel frokost med juice, kaffe eller te og en blings.
– Vi kan ikke tenke oss en bedre start på Christian Frederik-dagene, sier arrangementsansvarlig Håkon Sæther.

Byfest

– Så følger vi på med Christian Frederik-løpet og Byfesten i Moss. Klokken 13.00–15.00 blir det familiearrangementer på løpende bånd rundt om i byen og konserter på flere forskjellige scener. På Kirketorget, i Fleischerparken, ved Tollboden, på Vincent Buddes plass, i Møllebyen og på Elveplassen. Det blir mange lokale artister og band som spiller hver sin time.

House of Foundation arrangerer konsert med Minor Majority litt senere den dagen, og Faten skal holde fredstale. To kortere foredrag vil også bygge opp under den talen.
Dagen etter, søndag den 15., blir det fredsgudstjeneste og konsert med Mari Boine.

Skogsviser med Hans Børlis tekster
Det blir noen rolige dager på mandag til onsdag, men så braker programmet løs igjen.
– Da kjører vi på med Terje Norum og Trond Granlund ute i skogen på torsdag. De ble spellemannsnominert for sin musikk og visesang med Hans Børlis tekster. Hans Børli er blitt kalt en arbeiderdikter og en skogens dikter, så det blir en fin opplevelse. Fredag den 20/8 kommer fenomen-duoen Harm og Hegseth og underholder oss.

Morsalangs

Alt det vi gledet oss til i fjor, ser det endelig ut for kan bli noe av i år. Den 21. august er det duket for Morsalangs, som er en godtepose av opplevelser, inspirert av Elvelangs. Da blir det aktiviteter og show fra Møllebyen og Verket, videre langs den nye stien ved Mossefossen og inn i Nesparken.
– Da blir det massevis av ting som skjer. Det mest spektakulære blir Frikar X i Mossefossen, som skal klatre i fjellet der, henge etter håret og improvisere i og rundt fossevannet, og balanse­kunstneren Eskil Rønningsbakken som balanserer i en kran over Vansjø. Eskil Rønningsbakken er kjent for å balansere på Trolltunga, ytterst på kanten av Trollveggen eller gå på line over dype juv. Nå krysser vi smittevernsfingrene ekstra hardt, for i august skal han komme til Moss for å lage et show

PROGRAM

13/8 Utekino: kl. 13.00 – Burning 3, kl. 18.00 – Pretty Woman, kl. 20.00 – Missing Impossible Elveplassen
14/8 05.00 «Soloppgangskonsert» med Trygve Skaug Nesparken v/Speiderhuset
14/8 fra 12.00 Christian Frederik-løpet Moss sentrum
14/8 fra 13.00 Byfesten i Moss Tollboden, Fleischerparken, Kirketorget, Vincents Buddes plass, Møllebyen (Café Riis), Elveplassen
14/8 Utekino: kl. 16.00 – Burning 3, kl. 18.00 – Pretty Woman, kl. 21.00 – Vinneren av filmen som vant Elveplassen
14/8 16.00 Foredrag tba HOF
14/8 18.14 Fredstalen m/Faten Konvensjonsgården
14/8 20.00 Minor Majority Fleischerparken
15/8 12.00 Fredsgudstjeneste Moss kirke
15/8 20.00 Konsert med Mari Boine Moss kirke
19/8 19.00 «Skogslusken» med Trond Granlund og Terje Norum «Tatersletta» i Carlbergskogen
20/8 20.00 Harm & Hegseth Elveplassen
21/8 fra 18.00 Morsalangs Møllebyen/Verket/Nesparken
22/8 fra 14.00 «MiniMorsa» Nesparken