Tidenes sommer skole­ i Moss

Årets sommerskoletilbud har rekordmange tilbud for barn og ungdom. Vanligvis blir ferieklubbens program presentert på to A4-sider. I år fyller de ulike kursene og aktivitetene opp hele 25 A4-sider.

I år har ferieklubben blitt til sommerskole i Moss. Vi er under samme fane, men i en sterkt utvidet versjon. Det skaper også arbeidsplasser og ikke minst sommerjobber til ungdom, smiler prosjektleder Camilla Holm Velle fra Moss kommune.

I kjølvannet av koronapandemien har regjeringen satt av et betydelig beløp til nye og utvidete sommerskoletilbud. Moss kommune søkte om midler fra Utdanningsdirektoratet og fikk full pott, nærmere bestemt 5,3 millioner som skal brukes på å gi grunnskoleelever et ekstra godt aktivitetstilbud denne sommeren.

Flere på venteliste

Interessen for sommerskolen har vært enorm etter at påmeldingen åpnet 25. mai. Mange av kursene er allerede fylt opp, med flere håpefulle på venteliste. Moss Vannsportskole er en av aktørene som arrangerer sommerkurs for første gang, og er en svært populær nykommer. De har blant annet fått med seg Sara Einander Skille på laget, som i sommer skal instruere ungdommer i SUP og kiting.
– Jeg føler meg veldig heldig som får ha dette som sommerjobb i to uker. Det er veldig mange som ikke vet hva kiting er, så det skal bli gøy å gi ungdommene en innføring og smakebit på hva vannsport kan være, sier Skille.

Bygg din drømmekafé

Kirkens Bymisjon har derimot hatt et etablert samarbeid med ferieklubben i flere år. I år står de for første gang som arrangør for egen aktivitet i regi av Møteplass for Ungdom. I uke 32 inviterer de til prosjekt ungdomskafe og snekkerverksted.
– Vi skal rett og slett lage en kafe i lokalet til Skattkammeret, med alt det innebærer av møbler og utstyr. Ungdommene skal være med på å sette sitt preg på kafeen, og vi håper selvsagt at de vil ta den i bruk etterpå. Det skal ikke være en standardkafe, men et sted du har lyst til å være, med mange tilbud og aktiviteter. Og du trenger ikke å være handy, en interesse for snekring er alt som kreves, og du vil garantert lære mye, understreker Ørjan Kalmar Frøvik i Møteplassen.

Mange å takke

Prosjektleder Camilla Holm Velle ønsker å rette en stor takk til de mange eksterne bidragsyterne som har bidratt til å gjøre årets utvida sommerskole mulig.
– Vi ønsker å takke det lokale næringslivet og aktører utenfor kommunen som har bidratt. Uten dem hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre, sier Holm Velle, som ikke vil nevne navn, i tilfelle hun skulle glemme noen. – Men jeg er skikkelig imponert over all støtten vi har fått. Ingen nevnt, ingen glemt.