– Alt er mulig for Moss FK

Det nærmer seg sesongstart og en optimistisk hovedtrener Ole Martin Nesselquist ser bare en vei, og det er oppover. – Jeg mener oppriktig at vi kan slå hvemsomhelst og har ambisjoner om å vinne hver eneste kamp, så klart!

Sammen med styreleder Thomas Thorkildsen og resten av trenerteamet i Moss FK er Nesselquist klar for å kjempe om fast plass for Moss i 2.divisjon.
– Vi har en naturlig målsetting om å være konkurransedyktige og holde plassen i serien. Det viktigste av alt er å unngå at det blir for spennende foran de tre siste kampene, sier Nesselquist, som ikke ønsker å repetere det nervepirrende nedrykksdramaet fra to år tilbake.

– 2016 var en bunn, men nå går det bare oppover og vi blir bedre for hver dag. Tabellen er et tegn på hvor god man har vært.

Og det var nettopp resultatet fra fjorårets harde arbeid som løftet Moss opp en hel liga. I år er laget tilbake i 2.divisjon, etter ett års dypdykk i divisjonen under.
– Vi må fortsette å jobbe godt hver eneste dag, sier Nesselquist, som trekker frem Ranheim som forbilde. Den lille trønderklubben stod i alle år i skyggen av storebror Rosenborg, men har nå sakte men sikkert kjempet seg opp til Eliteserien.
– Ranheim har brukt 10-12 år på å bygge seg opp. Det viser at ting skjer ikke av seg selv – hardt og langsiktig arbeid må til.

Stolt av stallen

Trenerteamet er veldig fornøyd med kvaliteten på årets spillerstall.
– Vi har en bra kontinuitet i laget vårt, og en veldig god miks av eldre og rutinerte spillere og unge og sultne spillere, sier treneren, og understreker at laget er mer enn de 11 som starter kampen.
– Alle spillerne er like viktige og sentrale, og en del av fellesskapet.

Moss har også et representativt utvalg av lokale spillere. Av en stall på 20 har hele 10 spillere lokal bakgrunn, mens flere er fra regionen, som Drøbak, Sarpsborg og Fredrikstad.

Lokalderby

Ett av sesongens store høydepunkt blir når to Østfoldbyer møtes til dyst i 2018. Mens Moss klatret opp, gikk Fredrikstad på en smell og røk ned fra første divisjon i fjor.
Nesselquist gleder seg til lokalderbyet og mener at Fredrikstad er et lag som Moss absolutt kan konkurrere med.

– Det blir gøy å møte Fredrikstad. De er en stor klubb og har en artig fotballinteresse i byen. Men historisk sett bør de være redde for oss, det er jo ikke så ofte de har slått oss.

Lokale kamper skaper også mer blest, og betyr kanskje ekstra mye for supporterne. I fjor var det folkefest da Moss møtte Sprint-Jeløy på hjemmebane. Styreleder Thorkildsen håper på stort oppmøte når Moss tar i mot Fredrikstad 21.april, og på alle de andre hjemmekampene.

– Vi har en gjeng trofaste supportere som har støttet oss gjennom tykt og tynt og. De er utrolig viktige bidragsytere for en klubb som er tuftet på frivillighet. Ingen klubb kan fungere uten gode supportere.

Thorkildsen og Nesselquist vil gjerne rette en takk mot alle som er med og hjelper klubben, selve fundamentet i organisasjonen.
Vårt ansvar er å levere og gjøre oss fortjent til denne støtten. Vi skal i alle fall gjøre vårt beste, sier de.

Godt teamarbeid

– Fordelen ved å være trener er at så mange bryr seg. Det er også mange følelser involvert. Mange gleder seg, mange blir skuffa. Men det er vel på mange måter essensen av fotball, og det som gjør det så morsomt, sier Nesselquist, som med sin unge alder er blant de yngste trenerne i toppfotballen.

Etter snart 1,5 års fartstid, er trener­jobben en rolle han fortsatt trives godt i.
– Man blir tøff av å bli satset på og jeg har lært mye på den tiden jeg har hatt denne jobben. Først og fremst er vi et trenerteam, og jeg har mye bra folk rundt meg. Jeg gjør ikke denne jobben alene.

– Det blir fort litt inngrodd i gamle klubber, derfor er det bra med nye, friske tanker. Ole Martin har gjort en formidabel jobb med å få oss tilbake i 2. divisjon. Herfra går det bare fremover, avslutter Thorkildsen.