Festen slutter ikke her

– Vi skal tøye strikken langt når det gjelder å lage show. Det må være en fest, med røykmaskiner og lys, sier styreleder Fred Jørgen Evensen i Herulf. – For folk kommer for å få en opplevelse.

Åttehundre var i hallen og 1000 streamet Herulfs opprykkskamp fra 2. til 1. divisjon.
– Det viser at det er interesse for Herulf og for håndball, sier styreleder Fred Jørgen Evensen, som tror det finnes rom for mer.
– I stedet for at folk skal sitte i hagen, må de heller få lyst til å se en kamp. Da må kampene være en fest. Folk kommer for å få en opplevelse.

Utenfrablikk

Det er flere nye tanker i klubben som ble stiftet i 1950.
– I år har vi delt opp driften i sportslig-, cup og arrangement-, økonomi- og markedsutvalg, forklarer Fred som nettopp ble hentet inn som styreleder. Han ble valgt fordi styret ønsket at noen skulle se klubben utenfra.
Fred har spilt, men er ikke håndballekspert. Ledererfaring har han fra sine politiske verv og sitt daglige virke i sikkerhetsfirmaet Nokas.

Opprykk

Da Herulf nådde elitedivisjonen i 2011, falt de raskt ned i 1. divisjon igjen og to år senere ned i 2. divisjon. Nå, to år senere tar de altså et steg opp igjen.
– Hva var grunnen til at de klarte å rykke opp nå?
– Det er et kjempebra lag. De har et godt trenerteam i ryggen, og de har et godt bakapparat. Dette opprykket er ikke min fortjeneste, understreker han.
– Her er det så mye engasjement, dugnadsarbeid og folk som virkelig brenner for Herulf. Sammen med trenere og spillere har de æren for at vi er der vi er i dag.

Damelaget, som spiller i fjerde divisjon, var bare noen millimeter fra opprykk i år og i fjor.
– Men som vi sier: alle gode ting er tre. Så vi skal få dem opp i tredje divisjon i løpet av det kommende året.

Eliteserien

– Er det håp om nok et opprykk til eliteserien?
– Ja! utbryter han kontant og ler.
– På vår spontane opprykksfest, samme dag som vi vant i Mossehallen, var det noen som begynte å snakke om eliteserien. Jeg har sagt at vi skal ha to år i 1. divisjon først. Men hvis laget gjør like reint bord denne sesongen, som i fjor, så vet jeg ikke om mitt utsagn holder. Men bare 1. divisjonen krever ganske mye, både av økonomiske midler og av bakapparatet. Bredden er viktigst, selv om toppsatsingen er en kjempemotivasjon for de unge og bidrar til nyrekruttering på guttesiden.

Krevende på toppen

– Hvorfor koster det så mye mer å være i de øverste divisjonene?
– Det er mer reising, så reisekostnadene blir høyere. Det er strengere krav til dommere og hallfasiliteter. Og jo høyere opp du kommer, jo mer attraktive blir spillerne og desto mer må vi betale. Selv om vi snakker om noen få tusenlapper. Men hver krone teller.

Hallfasiliteter

– Hva trenger dere her nå for å få elitestandard i Mossehallen?
– Vi har mer eller mindre det vi trenger. Men jeg håper og tror på at Mossehallen blir rustet opp. Ved byens 250-års jubileum fikk innbyggerne hallen i gave fra kommunen. Det er naturlig at vi tar vare på denne gaven og at vi ruster den opp ved 300-års jubileet i 2020. Drømmen er å få en hall til. For en tid tilbake var det en dobbeltbooking med et selvforsvarskurs og en håndballcup. Da måtte vi flytte håndballcupen vår til Sarpsborg. Noe vi tapte en del kroner på. Med en sidehall, blir fleksibiliteten mye større.

Lokal støtte

Etter opprykket opplever styrelederen menge klapp på skulderen.
– Herulf har et veldig godt omdømme. Å få med partnere, som vi er avhengig av, blir derfor mye enklere. Men det er ikke de samme summene i sponsoravtaler lenger som det en gang var. Hvordan vi skal behandle sponsorene våre, er noe vi jobber mye med akkurat nå.

Partneren Bilbutikk 1 vil ha biler utstilt på alle hjemmekamper fremover.
– Å være en partner med Herulf skal ha en oppside og ikke være en belastning, slår han fast og takker samtidig partner Moss Avis for at så mange kom på opprykkskampen.
– Ordføreren og Rødskjegg oppfordret også folk til å komme. Sånt hjelper.

Samarbeid er løsningen

Klubben er også i dialog med Moss fotballklubb og Sprint for å kunne tilpasse kampprogrammene til hverandre.
– Vi må se verdien av at naboen lykkes, for det genererer interesse for våre produkter. Vi må stå samlet for å få i gang engasjementet, slår han fast.
Kampfester
– Hvordan kan mossinger hjelpe herrene og damene med å sikre nok et opprykk?
– Møt opp! Vi skal tøye strikken langt når det gjelder å lage show rundt hjemmekampene våre. Så langt at håndballforbundet kanskje begynner å lure på om vi tråkker litt over streken. Jeg tenker røykmaskiner og lys. I samarbeid med Bilbutikk 1 vil vi presenterer matchballen på en ny måte. Dette kan bli veldig morsomt, avslutter Fred Jørgen Evensen.