Lover masse magi og spektakulære effekter

I over ett år har Alexx planlagt den nye forestillingen, som han lover blir både større og mer omfattende enn tidligere show. Nå gleder han seg til å dra landet rundt på turné. – Hva kan folk i Moss forvente seg av showet i november? – De kan forvente seg det de ikke forventer. Det umulige vil bli mulig, og grensen mellom illusjon og virkelighet vil opphøre! Dette er et show for hele familien med magi og mystikk, humor, dans og spektakulære effekter. De som ønsker å se kaniner og flosshatter, blir skuffet. Jeg er nemlig allergisk mot kaniner, ler magikeren Ikke hobby, ikke jobb, men livsstil – Hvor gammel var du da du bestemte deg for å bli illusjonist? – Jeg fikk en tryllebok av bestefaren min da jeg var 5 år. Siden den gang har jeg visst hva jeg ville bli. Helt siden jeg var liten har jeg nok vært litt annerledes og gjort min egen greie. Jeg har alltid elsket å stå på en scene foran et publikum. Der føler jeg meg hjemme. Det er en livsstil, ikke bare et yrke Bare 10 år gammel gjennomførte Alexx sin første betalte forestilling. I en alder av 12 år vant han en landsomfattende tryllekonkurranse. Som 14 – åring kom han på andreplass i Nordisk mesterskap i Scenemagi. Samme år la han ut på en landsomfattende sommerturné med VG, og fremførte 60 show i løpet av 3 uker. Siden da har det gått slag i slag. Bare 16 år gammel begynte Alexx å jobbe som magiker og entertainer på heltid. Høsten 2016 ble han tildelt magiens svar på Oscar-statuetten, The Merlin Award. – Må du øve mye for å bli så god? – Ja, du må øve mye hele tiden. Jeg holder på med noe hver eneste dag. Men for meg handler det ikke bare om det tekniske. Det er like viktig å skape stor underholdningsverdi. Det er totalen som gjør fremførelsen unik og som gir at publikum en opplevelse. Detaljene er like viktige om det er en stor illusjon eller et mindre fingerferdighets-­innslag som skal fremføres.

Magi i veggene – Har du et favoritt­­rylletriks? – Oi, jeg har mange. Men en favoritt gjennom årene må vel være å kunne forvandle en 50-lapp til en 500-lapp. Det gjør jeg flere ganger om dagen. Veldig kjekt å slippe å ha økonomiske bekymringer!

– Hvilket forhold har du til Moss? – Jeg hadde show på Parkteatret for to år siden. Det var utrolig gøy, med full sal og stormende jubel. Og for et fint gammelt teater! Jeg elsker gamle teater. Det er magi i veggene der. Jeg gleder meg til å se mossingene igjen.