Foto: Anders Thorkildsen

Tordagkveld fra Sportsbaren

Det er ikke alltid lett å få folk ut i Moss, men vi har fått til torsdagene. Det er moro når både komikere og publikum støtter opp, forteller daglig leder i Stand-Up Moss, Rune Vold.

Sammen med Mats Bristol og Leif Strømme utgjør han styret i klubben. Det var tidlig i 2013 at tanken om å starte opp en egen stand-up scene begynte å spire blant vennegjengen i Moss. Snart fem år senere er månedlige torsdags­kvelder blitt synonymt med humorkvelder for stadig flere Mossinger.

– I begynnelsen slet vi litt med å få komikere til Moss, men det løsnet etter hvert. Selv om vi er et lite miljø, har vi opparbeidet oss et godt rykte, noe som også gjør det lettere å få mer kjente ansikt hit, sier Vold.

Bård Tufte Johansen, Sigrid Bonde Tusvik, Sturla Berg-Johansen og Henrik Thodesen er noen av de mer etablerte komikerne som har tatt turen til Moss i løpet av de siste årene.
Men også lokale navn som Karianne Kjærnes og Emil Gukild har fylt opp salen.
Først og fremst ønsker klubben å vise frem et mangfold, og å støtte opp om nye, lokale humortalent. Fremover vil de fortsette med nettopp det; å utvikle klubben samtidig som essensen i klubben og klubbkveldene beholdes.

I 2016 flyttet Stand-up klubben fra Tivolikjelleren til den noe større scenen i etasjen over, på Tivoli Sportsbar. Selv om det var litt skummelt i begynnelsen, har Vold erfart at en større scene også gjør dem mer synlige og seriøse, og at flere finner veien dit.

– Når det møter opp over 300 publikummere, da er det ekstra morsomt å drive, sier Vold, som i løpet av årene har lagt ned utallige dugnads­timer i klubben.

Til våren planlegges nye show. Selv om programmet ikke er helt spikret ennå, kan Vold love mye god standup fremover. Men først er det duket for julebordshow på Tivoli Sportsbar i november og desember. Lars Berrum. Henrik Thodesen, Christer Torjussen, Anders McAuley er noen av navnene som står på plakaten da.

– Vi utvider aktivitet i julebordsesongen og tilbyr en helaften med show, julebuffet og DJ. Her vil det være noe for alle, og man får dekket behovet for både mat, drikke, humor, latter og man får sosialisert seg.