Porto Bello Hylle

Vi elsker å få mennesker til å føle seg bra

Porto Bello ligger i gågaten i Moss. Det er lett å legge merke til de fine vindusutstillingene og det store utvalget av flotte klær både utenfor og inne i butikken. Mest av alt legger jeg allikevel merke til den deilige duften og den hyggelige kundepraten som går over disken.

Tekst: Randi H. Rogne Foto: Ruben Utaker

Det er slettes ikke bare klær i Porto Bello-butikken. Det bugner av smykker, vesker, sjokolade og lys. Til og med noen håndklær og en drinkmix (!). Her er det noe for alle.
– Porto Bello ble startet i 1983 av min far, Arne, smiler den unge og sjarmerende daglige lederen Henriette Sandaker.
– Det skal gi en deilig følelse å bare komme inn i butikken vår, sier hun.
– Her skal du bli tatt godt vare på. Uansett om du kjøper en sjokolade eller en flott genser.
Henriette har tatt over etter faren, men mener det er veldig viktig at hun ikke oppfattes som sjefen. Hun vil drive butikken i et team med Malin Landsem Jeanette Gundersen, Pia Erøy, Lill Iren Berger og Therese Palm. – Det er vi sammen, som skaper de gode handleopplevelsene, sier hun.

Jul i hvert et vindu og hver en pakke.

– Nå gleder vi oss så innmari til jul. Her skal det pyntes, sier hun, samtidig som hun bretter sammen noen av de nye klærne som har kommet inn.
– Det er mange farger og mønstre i år, og vi tar inn ekstra mange flotte julekjoler, for det er akkurat som om folk vil pynte seg litt ekstra etter den spesielle tiden vi har hatt. Vi jubler hver dag for nye ting som kommer inn. Og jeg vil følge opp tradisjonen med at vi har vinduer som blir lagt merke til. Aller helst vil jeg at folk skal komme hit – ikke bare for å handle,
– men også for å se på julevinduene våre.
– I år skal det bli ekstra fint, det er bare å glede seg, sier hun litt hemmelighetsfullt.
Og når det handles skal det pakkes inn med nydelig papir og bånd og klistrelapper.
– Det er slik vi vil ha det, fortsetter Henriette entusiastisk.

Vil at folk skal føle seg bra

Hun og teamet vil at alle skal føle seg fornøyde når de går ut av butikken.
– Det er egentlig hele grunnen til at vi driver med det vi gjør. Vi elsker å få mennesker til å føle seg bra. Ikke gru deg for å komme til oss om du har noen utfordringer og er usikker på hva som passer eller hva du liker. Vi selger ikke bare klær, vi selger en følelse. En opplevelse om du vil, vi ønsker og jobber for at alle mennesker som kommer inn til oss blir møtt med god service og hjelp, et smil eller en hyggelig prat. Og at alle skal føle seg sett innen de går ut igjen. Slik er det og slik skal det fortsette å være, avslutter hun.