DNT-Vannsjø

Gaven som gleder hele året

Hvis du gir bort et medlemskap i DNT Vansjø har du garantert gitt en gave som vil vare lenge. For her finner du massevis av tilbud for barn, unge og voksne året rundt.

Nå før jul blir det Grøt- og Nissetreff med barnas turlag. Du kan oppleve kajakkgruppa som har Luciapadling i kanalen og det blir som vanlig Nyttårsbad på Sjøbadet. Her er det bare å møte opp.
– Og det blir som vanlig Kom deg ut dagen på Norødegården den 6. februar. Vi håper vi får snø. Det har vi i alle fall ønsket oss. Det er jo en opplevelse for hele familien, minner Evy Skulstad Eliassen om.

Masse nytt for barna

Nytt av året er at DNT Vansjø har ansatt Ine Larsen Vogt som med entusiasme og glede skal skape fine opplevelser og turer for barn og unge i året som kommer. Hun har også planer om å opprette mindre lokale turlag for barna. Det kan bli et turlag på Jeløya, et på Halmstad, et på Kambo og et ved Årefjorden som skal gå på turer og oppdagelsesferder i nærmiljøet sitt.
– På den måten kan familier bli med på tur rett utenfør døren sin, forteller Ine Larsen Vogt og legger til:
– Har du lyst til å være med på å lage masse gøy for barn og unge, må du ta kontakt med oss. For vi trenger flere voksne som vil være med på disse turene, forteller hun.
I løpet av vinteren skal det arrangeres akedager og turskøytedag for barna, kveldsmatturer og til sommeren blir det igjen jakt på Kaptein Rødskjeggs skattekister.
– Og følg barnas turlag på Instagram, det kommer mange pop-up arrangementer vi ikke alltid rekker å få med på programmet eller ut på nettsidene, minner hun om.

Topptur med veldig lav terskel

DNT Vansjø har også mye for de voksne.
– Så fort det blir sterk nok is blir det turer med turskøytegruppa og som vanlig blir det massevis av nærturer, forteller Evy.
– Det som er nytt av i år er at vi har topptur for de som ikke vil gå toppturer alene eller ikke er så godt vant med det. Dette er et lavterskeltilbud som begynner med treningsturer i forkant. Det starter vi opp i april og går hver tirsdag. Da kan det bli for eksempel intervalløkter i en bakke for å få opp litt kondis. I år gikk vi på Gaustadtoppen og i 2022 skal vi gå opp på Høgevarde i slutten av juni. >>
Det blir felles buss med god stemning og vi går i samlet tropp til toppen. Det er en fin mulighet til å både å bli litt sprekere og å finne nye turvenner, forteller hun.

Nytt toalett på Ravnsjø

En annen ting som skal skje i 2022 er at de sette opp et universielt toalett utenfor hytta ved Ravnsjø.
– Vi har arvet et stabbur. Der skal vi legge inn vann og toaletter slik at alle kan få mulighet til å bruke området rundt Ravnsjø. Den gamle utedoen lå på en kolle men du måtte gå ned en liten bakke for å komme fem. Det var ikke så lett for de svaksynte, for de klarte ikke å se om det var en bakke med vei eller bare en skrent. Men nå blir det altså ny vei inn til hytta og enklere for alle å bruke toalettet, forteller hun og minner samtidig om alt det fantastiske dugnadsgjengen gjør for at du og jeg skal ferdes trygt i skogen.
– De er ute hver eneste tirsdag, året rundt og tilrettelegger ved å legge frem ved, rydde- og merke stier og lage kart. De lager og vedlikeholder gapahuker, utkikkstårn og hytter. Det er en uvurderlig arbeid for alle som bruker skog og mark, avslutter hun.

En stor del av kontingenten går direkte til DNT Vansjøs dugnadsarbeid og turarrangementer i regionen vår. Et medlemskap er altså ikke bare en gave som varer lenge men som også betyr mye for alle som bor og går turer i Moss og omegn. Se mer på nettsiden www.dntvansjo.no eller meld deg inn her: www.dntvansjo.no/medlemskap