Fru Lyng

På tide å unne seg en skikkelig god pute og dyne?

Da pandemien stod på som verst, opplevde Gina Svartberg hos Fru Lyng at folk
kom inn i butikken med ordene: «Det ble ikke noen sydentur i år, så nå skal jeg jammen
unne meg skikkelig godt sengetøy!»

– Det er faktisk meget godt tenkt, smiler Gina Svartberg. Hun er butikksjef hos Fru Lyng i Dronningens gate. – For har du en god dyne og pute, så sover du godt. Og det å sove godt er jo meget viktig både for trivsel og helse.

Lykkelige fugler gir bra dun

Hos Fru Lyng har vi lange tradisjoner med dyner og puter av høy kvalitet.
– All dunen i dem er sertifisert og kan spores helt tilbake til gården hvor gåsen kommer fra, forteller Gina. – Det er viktig for oss at dunen vår kommer fra fugler som har hatt det bra. Både av rent ideologiske grunner, men også fordi en fugl som er blitt dårlig behandlet ikke har utviklet god nok fjærdrakt. Og da er dunen dens ubrukelig. Så vi vet at dunen i dynene våre kommer fra gjess som har vært humant behandlet.

Dette er gjess som først og fremst brukes i matproduksjonen.

– Dunen deres blir dermed et tilleggsprodukt som fører til at alt på fuglen utnyttet, så her er det virkelig snakk om bærekraftig produksjon, påpeker Gina. – Når det gjelder dunkvalitet, måles dette etter dunens «bæreevne». Bæreevnen blir målt ved å legge dunen inn i en trykksylinder. Når trykket slippes opp, eser dunen opp til et visst nivå, og en skala der viser verdien på bæreevnen og dunens evne til å isolere luft. Jo høyere tall, jo bedre er bæreevnen og jo varmere blir dyna.

Bare dun, ingen fjær

– Den fineste dunen har fuglen helt fremme på brystet, forklarer Gina. – Etter hvert som du beveger deg ut mot sidene går dunen mer og mer over til fjær. Dyner kan inneholde blandinger av både dun og fjær, men fjæra er der kun som fyllmasse. Det gir en tyngre dyne som ikke varmer så godt, men som har en lavere pris.
– Dynene og putene vi fører her hos Fru Lyng inneholder kun dun, og ingen fjær, fortsetter hun. – Uten forkleinelse for noen, kan jeg si at kvaliteten på våre dyner og puter starter der konkurrentenes slutter. Vi plukker alltid ut de beste dunkvalitetene fra vår produsent Norvigroup på Mysen, og bare dyner og puter med slik dun får påført det spesielle Fru Lyng-merket vårt.

Vårt sengetøy er en finfin julegave

Fru Lyng har eksistert i mer 120 år og har etablert seg øverst i toppsjiktet når det gjelder krav til produktkvalitet på alt de fører i butikkene sine.
– Mye av det samme kan vi si om forløperen O. Hansen her i Moss, som Fru Lyng overtok i 1999, sier Gina. – Det var også en ærverdig og solid forretning med godt renommé og stor tyngde. Så kundene våre har tillit til at det vi plukker frem til dem, alltid er
det beste.

– Dette gjelder selvsagt også sengetøyet vi fører i butikken vår. Her finner du et stort utvalg av flotte dyne- og putetrekk av beste kvalitet, og som passer ypperlig til julegaver. God kvalitet er nettopp det vi i Fru Lyng er opptatt av, fastslår Gina Svartberg.