Meny Amfi Moss

Pasjon for mat vil gjøre oss unike

– Varene er like overalt, det vi kan skille oss ut på er menneskene, sier Sven Fjellseth, som er butikksjef i den nyåpnede Menybutikken på Amfi. Selv jobbet han mange år med regnskap og økonomi før han gikk over til butikkfaget.

Tekst Inger Marie Spange Foto: Ingeborg Ø. Thorsland

– Jeg jobbet i butikk som ung og savnet det. Jeg synes dette er moro og liker tempoet. For her skjer det noe hele tiden. Også får jeg møte folk. Det er noe helt annet enn å sitte på et kontor, sier Sven som lyser av entusiasme for faget sitt.
Fremover skal han lede 27 ansatte som jobber på skift i butikken som vil ha åpent fra 08.00 til 21.00 på hverdager og til klokken 19.00 på lørdager.

Hjertet slår i Moss

Sven synes det skjer så utrolig mye positivt i Moss.
– Det bygges på Verket og snart kommer det boliger i den gamle Amfi-delen. Det er kommet mange bra spisesteder i sentrum den siste tiden og det skjer mye på kulturfronten. Byen er blitt mer levende enn før og det trekker flere folk. Hjertet til Moss har begynt å slå, smiler han.
– Og med tiden vil vi komme til å bruke bilen mindre. Da blir det enda viktigere med en god matbutikk med dedikerte ansatte, som er stolte av å jobbe her, midt i sentrum.

Pasjon for mat

Menybutikken skiller seg nok også ut på at den har et litt bredere utvalg enn mange konkurrenter og selve trekkplasteret er den enorme ferskvaredisken.
– Her kan du få den størrelsen du vil ha på fisken og ønsker du en ekstra tykk biff ordner vi det. Interessen for mat er viktig for dem som skal jobbe der. Det er den som avgjør hvor god du er til å gi tips om middager og gode råd til kunden. For det er ikke alltid like lett å vite hva man skal ha til middag. Så de må ha kunnskap om det de driver med. Jacob, som er ferskvaresjefen vår, er en ordentlig slakter, og har jobbet på slakteri. Han er også med i lauget til Meny. Det er de som hele tiden utvikler butikkonseptet og varene som Meny anbefaler.
I bakeravdelingen har vi Ida som er utdannet kokk og konditor, nå får de ikke brukt akkurat den kunnskapen der, men pasjonen for mat vil gjøre oss unike.
Vi har også en erfaren frukt og grønt ansvarlig.
I den avdelingen skal vi ha friske varer og et godt utvalg og så lenge det er smittevernsforsvarlig skal vi også ha en del smaksprøver i butikken.

Meny på Amfi skal bli kjent for å ha god stemning, mat for folk i fara. fersk fisk og kjøtt i løsvekt, en innbydende frukt og grønt avdeling og deilige bakevarer.

Nok julemat

– På handlelistene fremover blir det nok mye julemat. Vil dere ha nok ribbe til jul?
– Hvert år snakkes det i media om at det blir for lite ribbe, men hvert eneste år har vi løst der. Vi samarbeider med Prima Jæren, som er veldig opptatt av kvaliteten på kjøttet som de får fra sine bønder.

De leverer både frossen og fersk ribbe til oss. Og jeg kan like gjerne anbefale en frossen sjakkelribbe, som en fersk en. Spesielt hvis du er tidlig ute og skal legge den i fryseren, så vil jeg anbefale den, for den er jo frosset med en gang. Vi har også godt pinnekjøtt fra Jacobs utvalgte.
– Vi har også nystekt ribbe i varmeskapet som vi på godt norsk kaller Grab & Go. En del av varmeskapet vil også være selvbetjent, slik at du slipper å vente i kø. Vi ligger i sentrum og folk her er på farta. Vi har skoleungdom og mye bygningsvirksomhet i området. Så vi kommer til å satse på varmeskapet og lunsjmat som vil variere utfra sesong. Vi har også wraps, baguetter, noe vakuumpakket og slike ting. Men utfordringen blir å finne ut hva folk egentlig vil ha.

Dry Age skap

En tredje ting som skiller denne butikken fra andre er at den er den første i Meny med et Dry Age skap.
– Her henger kjøttet og modnes i et skap med rett temperatur, slik at kjøttet utvikler en nøtteaktig smak. Det krever at kjøttet har en del fett så det er gjerne voksen dyr som blir brukt til dette, ellers blir kjøttet for tørt. Har du forresten smakt tørrmodnet bacon? Det har ikke så mye vann i seg, så det blir helt sprøtt og jeg synes det er mye bedre på smak. Det er klart det koster litt mer, men når det kommer til kjøtt så henger prisen sammen med kvalitet.
– Vi skal også ha frosne småkaker. Og dette blir ikke slike vanlige frosne kaker, nei her snakker vi om høykvalitetskaker, som er noe helt annet.

I den flotte, lange ferskvaredisken kan du kjøpe oppskåret pålegg, sideretter, kjøtt og fisk i løsvekt.

Fisketirsdag og skalldyrshelg

Hver tirsdag blir det fisketirsdag, hvor du får 30% på all fersk fisk og Meny har alltid faste knallkjøp på skalldyrshelg.
– Jeg tror fisk kommer til å bli stort her. Og det er jo nå på denne årstiden skalldyrene er som best.
Menybutikken har det aller nyeste konseptet for kjeden så folk vil se litt forskjell på denne og eldre butikker.

– I kassene skal vi ha kundeverter. Dette er jo det siste punktet der vi har mulighet til å skape et godt inntrykk. De vil bistå med god oppfølging i selvutsjekkskassene. Når du blir vant med disse kassene, går det faktisk raskere enn i en vanlig kasse. Men det er på menneskene her du skal merke den største forskjellen. Hvordan de møter deg og den fagkunnskapen de har. Varer kan kopieres, men du kan aldri kopiere folkene. Dette skal være en destinasjonsbutikk som byr på opplevelser. For jeg liker å tenke stort, avslutter Sven Fjellseth like smilende som alltid.