Massevis av sykkelmoro

Når Sykkelfestivalen arrangeres for fjerde år på rad, lover Kenneth Busch enda flere og morsomme aktiviteter. – Her blir det alt fra ring-battle, røverkaffe, sykkelpoliti og utendørs spinning, der målet er å samle inn penger til et lokalt prosjekt som vi kaller ‘Psykt bra sykkeltur’, sier han.

– Sykkel er gøy og det er moro for alle. Derfor har vi alt fra trehjulssykkelløp for de aller minste, konkurranser og stands til Rickshaw-sykling. Så hvis noen ungdommer vil stille opp og sykle de eldre, er det bare å ta kontakt. Vi ønsker sykling på tvers av generasjoner og at de som ikke kan sykle selv, skal kjenne vinden som blåser gjennom håret og oppleve den friheten det er å sykle. Vi skal gjøre sykling til et lavterskeltilbud. Folk har til og med lært seg å sykle her, sier Kenneth.

– Vi kan love et 4 timers fullspekket program med massevis av sykkelmoro, forsikrer Kenneth Busch. Foto: Ingeborg Øien Thorsland

Folkefest i parken

Han lover at festivalen blir folkefest som samler alle som er nysgjerrige på eller interessert i sykkel.

– Her blir det utespinning med 40 sykler som leveres av Fitness Engros Norway, hvorav 5 sykler er forbeholdt tilfeldig forbipasserende, og utlån av ulike sykkeltyper. Moss Cycle klubb skal ha ring-battle. Der blir du utfordret i ringen på ulike ferdigheter som balanse, sykle over hindre eller sykle med en hånd. Det var en stor suksess i fjor, da sto folk rundt og hoiet og heiet. Så dette måtte vi bare gjøre igjen, sier han.

– Achilles International kommer, og Fokus trening arrangerer barnerittet.

– Øreåsen barnehage vil låne ut sine trehjulinger slik at andre barn kan teste de ut. Inspiria skal, ganske sikkert ha en ferdighetsløype i år også. Vi leker med tanken om å ha et pimp your ride konkurranse og vi prøver å få en vannsykkel hit. Tenk så kult å kunne ta i bruk Vansjø til sykling også. Det vi kan love er at det blir musikk og et fullspekket program med massevis av sykkelmoro som varer i fire timer. 

Røverkaffe og Pacific blue-politi

Røverkaffe kommer og serverer kaffe til alle på festivalen. Røverkaffe er et Røde Kors tiltak i regi av Nettverk etter soning. Kaffen er brent av innsatte og løslatte. 

– De lover kriminelt god kaffe. Vi skal også ha sykkelpoliti her. I Moss har de egen politisykkel og uniformer, litt à la Pacific blue. Det blir også ulike stands og Red Bike kommer for å reparere sykler her. Lokale matprodusenter kommer til å dele ut smaksprøver. Vi skal fylle parken med opplevelser. Så hvis du ønsker å vise deg frem på festivalen, om du har noen gode ideer du vil dele, eller du vil stå her på stand, så bare ta kontakt. Her er plass til alle og enhver, lover han.

På Sykkelfestivalen blir det arrangert alt fra løp på trehjulssykler for de minste til utespinning for de mer voksne.

Lokalt veldedig formål

Moss skal være en varmere og grønnere by. Det ønsker Sykkelfestivalen å bidra til. 

– Å bli med på utendørsspinningen vil koste noe i form av en donasjon til det lokale prosjektet Psykt bra sykkeltur. Vi håper næringslivet spesielt vil kjøpe noen plasser til sine ansatte eller andre. Det går ut på å gi ungdom og unge mennesker som sliter, en rett og slett uforglemmelig sykkeltur med opplevelser underveis.

Resten av festivalen er gratis. – Vi ønsker også at det å bruke sykkelen fremfor bilen, så sant det er mulig, skal være den naturligste ting i verden. Det er miljøvennlig, godt for helsa og det er gøy. Drømmen er jo at også Moss kommune vil bruke denne festivalen for å fronte sykkelbyen Moss, avslutter Kenneth Busch. 

Fakta:

Når: Søndag 11. september klokken 11.00–15.00

Hvor: Nesparken

Hva: Massevis av aktiviteter som involverer sykkel. Battle, test en sykkel, trehjulsløp, sykkelverksted, utendørs spinning og mye, mye mer. For alle fra 3 til 300 år.

Hvem: Arrangeres av Bedre Hjerter med samarbeidspartnere.

Hvorfor: Sette lys på sykkelgleden og innsamling til prosjektet Psykt bra sykkeltur.

Hvordan: Donasjoner fra spinningstimen og tilskuddsmidler går til et veldedig, lokalt prosjekt som tar med ungdom som sliter på en lengre sykkelopplevelse.

Har du lyst til å bidra eller ha stand under festivalen? Ta kontakt med Kenneth Busch på kenneth@bedrehjerter.no eller ring 926 19 828