TanumStrand Hotel: Et skikkelig «smultronställe», i passe avstand fra Moss

Sola skinner og det er nærmest selvlysende grønt i det vakre bohuslenske landskapet, i det vi tar av fra E6 mot Grebbestad og TanumStrand Hotel. Vi skjønner hvorfor akkurat dette området har blitt kåret til en av verdens vakreste skjærgårder. Hotellet har en helt unik beliggenhet, helt i strandkanten omgitt av vakker natur og hav på alle kanter.

Vi skal møte Marit Bjørnland, hotelldirektør på TanumStrand. Marit er en solstråle i seg selv, der hun kommer småløpende. Det går virkelig unna her, for hotellet har mange gjester, flere konferanser, og fullt til lunsj, selv nå på en helt vanlig tirsdag. Vi slenger oss ned i særdeles deilige stoler i den rommelige loungen. Her er peis, shuffleboards og bar. Alt som trengs. 

– Her skal det pusses opp, sier Marit etter å ha tatt oss imot med latter og klem. Det er slik Marit er. En varm og inkluderende vertinne med lang fartstid i hotellbransjen. – Det skal bli lysere og enda mer lounge, enda mer kos, et sted du bare har lyst til å bli. 

Jaha tenker vi, som egentlig synes det er fint som det er. Men Marit har mange planer hele tiden, og selv om hun har ledet mange hoteller, er Tanum hennes hjertebarn. 

– Et skikkelig «smultronställe», som vi sier her i Sverige, blunker hun. 

Badstu yoga. Foto: TanumStrand Hotel

Aktiv avkobling

– Her har vi noe for alle. Visjonen vår er aktiv avkobling, og den lever vi etter hver dag. Du kan selvsagt ta deg et glass i solveggen, men benytt deg heller av alle aktivitetene våre. Om du foretrekker yoga på plattingen her, badstubad på brygga, å være med barna i badeland eller bare nyte vårt fantastiske spa. Det er ditt valg. Vil du gå turer, er det milevis med natur langs kyststien her. Eller du kan bli med på mer organiserte opplegg, som f.eks. sjøkreps- eller hummerfiske. Det har tatt helt av, ler hun. – Det er nesten fullt opp på alt vi har. Og det som er hyggelig er at det er en god mix av svensker og nordmenn, og en god mix av familier og voksne. 

– Så har det skjedd noe rart, betror hun oss. – Etter pandemien har folk blitt så glade og så fornøyde. Glade i hverandre, klemmer og smiler og koser seg. Og veldige glade i oss, ja vi vet at vi er flinke på service, mat og alt det der, men maken til positive tilbakemeldinger. Ting var bra før, men nå er alt helt fantastisk. Og da er det bare fantastisk moro å jobbe å jobbe også. Jeg har en takknemlig jobb om dagen, sier Marit. 

– Kom å bli med meg. Jeg må vise dere rundt. Resortanlegg i forbindelse med konferanser er blitt stort. Det har vært stort her i Sverige før, men nå skal alle folk være aktive, hele tiden, det blir vesentlig mer vann enn rødvin nå, for å si det sånn. Så vi skal bygge ut konferansebiten også. Det skal bli et nytt stort møterom, i tillegg til konferansesalen vi har fra før.

Spa med utsikt. Foto: TanumStrand Hotel

Spa og sunnhet

Vi kommer inn i spaavdelingen. Her sprer duften av ro og velvære seg, beroligende musikk og behagelig lys, men også her finner vi det «det lille ekstra». En nydelig liten spakurv med deilige velværeprodukter, havutsikt fra det meste, eget basseng (med aldersgrense). Og vil du være ute, så frister det med boblebad og noe kaldt å drikke. Men også her har Marit planer: 

– Nå er det aktiv livsstil og sunnhet som gjelder. Så her blir det flere kulper og flere aktiviteter ute på havet. 

– Vi er heldige da, smiler Marit. – Tenk denne beliggenheten da. Det er jo noe for alle. Og så deilig kortreist. Vi har mye gjester fra Østfold. Moss er perfekt avstand. Ikke noe pass og ikke noe flyreise. Samtidig som det er litt eksotisk. TanumStrand Family er et eget konsept. Barna storkoser seg her hos oss. Fra de små som leker i strandkanten til de som synes det er gøy med litt mer aktivitet.

Skalldyr hele året

Vi er kommet ned på brygga. Badstu på brygga er veldig sjarmerende. Her har de egne «bastumøsser» for de som hopper rett i havet hele året. Og selvfølgelig er den største aktiviteten på brygga en gammel sjøbod. Her stekes det pizza på hjemmelaget bunn, og det kokes levende kreps hver lørdag hele året, og også østers plukkes og spises hele året. 

– Vi elsker skalldyr her og har det hele året, også i jula. Ja, for vi har åpent også på julaften. Da koser vi oss skikkelig. Det er ekstra viktig på en sånn dag, sier Marit omtenksomt. 

– Vi har en stor båthavn med plass for 250 båter. En skikkelig artig gjeng, med eget julebord, egne treningsopplegg og veldig fornøyde med å ligge akkurat her. Selvfølgelig har vi også et utendørsbasseng. Det et så idyllisk, også viktig å ta vare på det genuine Bohuslænske og på gamle verneverdige bygg.

Restauranten får mye skryt

Vi beveger oss inn i restaurantområdet. Det er stort, men allikevel intimt. Alle de flotte lampene deler restauranten inn i ulike soner. Her er noe for alle. 

– Vi har uendelig med feiringer, sommeravslutninger og julebord. Det finnes en «packet» for alle, sier Marit med en trillende latter. – Maten får vi mye skryt av. Kake- og dessertbordet kan du dø for. Alt er veldig fresht og til å få vann i munn av. 

Vi må dessverre snu nesa hjemover. Men vi kommer garantert tilbake, MED badetøy!

Med badekåper på brygga.