Bursdagshelg med kake og musikk.

I år er det 40 år siden Queens Pub åpnet dørene for første gang, og i årene som har gått har de rukket å bli den lengstlevende puben i Moss. Innehaver Lars Olav Bye synes dette er mer en god nok grunn til å samle gjester og artister til en langhelg med bursdagsfeiring. 

Sommer og EftasHygge
Den solrike terrassen er også en av kvalitetene som lokker gjester til seg for en utepils. De ti siste årene har Lars Olav dessuten utviklet noe de kaller EftasHygge. Hver lørdag er det levende musikk på terrassen, og dette har blitt en fast sommertradisjon.
-  I starten brukte jeg skolens sommerferie som utgangspunkt for sesongen. Dette har etter hvert strukket seg litt ut i begge retninger, sier Lars Olav med et lurt smil.
I år starter EftasHygge opp den 27. mai og fortsetter hver lørdag frem til og med 2. september. Er været dårlig, trekker vi oss inn.

Langhelg med flere tema
Selve bursdagsfesten vil derimot foregå fra 22. til 25. juni og blir med det en langhelg.
- Hver enkelt dag er basert på et løst tema, sier Lars Olav og fortsetter, og for min egen del blir torsdagen en litt spesiell dag. Vi er ikke bare blitt 40 år. Det er på dagen ti år siden jeg brått måtte overta driften etter min far, Leif Bye. Så vi har invitert folkrock-bandet Folkport til den første kvelden, mye fordi min far var veldig glad i musikken deres. 

Fredagens «tema» blir på en måte Queens-venner fra nært og fjernt, og denne dagen starter med Steffen m/venner på  terrassen, før et av helgens høydepunkt overtar utover kvelden.
- Steffen Hissingby har blitt en slags fast trubadur hos oss, og siden han kjenner musikere fra hele landet, vet vi egentlig aldri hvem som dukker opp som ‘venner’ på terrassen, forklarer han, men legger til, det blir alltid bra!
Høydepunktet på kvelden blir den britiske duoen Never The Bride.
- De har spilt hos oss flere ganger, og med sin energiske bluesrock har de bygget seg opp en stor, trofast tilhengerskare her i byen. Så man bør absolutt kjøpe billett i god tid. 

Bursdagskake og gamle travere
Sarpsborgbandet KimGas baserer repertoaret sitt på musikken til Kim Larsen og Gasolin og skal være Eftashyggen på lørdag.
- På kvelden har vi fått med oss Bjølsen Valsemølle, og jeg vil kalle dem et ufortjent glemt band. De startet på 70-tallet og ga ut sin første plate i 1982. Slik blir 80-tallet et løst tema for lørdagen. Det var jo dette tiåret Queens åpnet. Dessuten er Bjølsen et av mine favorittband, så hvorfor ikke la de bli med på feiringen, forklarer han og fortsetter, ikke glem at det er lørdagen kaken blir servert.
Det hele avsluttes på søndag med trioen ‘en Dag med Egil og Trond’.
Eftas-konsertene er gratis, men til kveldskonsertene er det billettsalg. Alle konsertene vil foregå ute på terrassen.

LarsOlavBye03

 Lars Olav måtte overta Queens Pub på dagens, da hans far brått gikk bort

Queens historie
- Jeg har aldri klart å finne ut hvilken dato puben åpnet, men så vidt jeg forstår var det i februar det året, forteller Lars Olav. De første årene var Bifferiet og Queens Pub drevet av de samme eierne, men stedene ble delt opp utpå 90 tallet. Frem til min far overtok i 2004 hadde Queens hatt flere eiere. Selv måtte Lars Olav overta på dagen, da hans far brått gikk bort.
- Nå skal jeg fortelle deg noe, sier han og retter på brillene. Da min far var i tyve-årene var han sjømann. Mens han ventet på ny tur i Antwerpen, bodde han en i periode over puben Nokl Jan. Slik ble han venner med eierne av stedet. I et brev hjem til sin yngre søster skrev han «en slik brun pub vil jeg også drive en dag». Reisen tok i stedet en annen retning, og han ble etterhvert revisor. I utgangspunktet var han derfor ‘bare’ en av gjestene på Queens Pub, men ble på grunn av sin kompetanse gradvis involvert i driften. I 2004 overtok han stedet, og slik fikk min far oppfylt drømmen om å drive en brun pub, avslutter Lars Olav med et smil.

Bursdagsfeiring: 22. til 26. juni

Torsdag 22. Juni: folkport

Fredag 23. Juni Steffen m/venner og Never The Bride

Lørdag 24. Juni: Kim Gras og Bjølsen Valsemølle

Søndag 25. Juni: En Dag med Egil og Trond

EftasHygge: Oppstart 27. Mai. Fortsetter hver lørdag frem til og med 2. september

7439134