Tekst: Inger Marie Spange Foto: Agnete Brun og Høegh Eiendom

– HELLBILLIES PÅ RABBEN HAR BLITT EN SKIKKELIG SNAKKIS

– Helt siden vi laget vår første festival på Verket i 2013 har vi drømt om å lage konsert på Rabben og nå 10 år etterpå er det en realitet, sier Tony Fjærgård i Festivalen Sin. Han tror dette går mot å bli en skikkelig folkefest. – Det ser slik ut. Å flytte konsertene ned hit, er en kjempesuksess.

– Vi er i år inne i vårt 18. år som konsertarrangører og har aldri hatt et så høyt billettsalg på en konsert som det vi opplever nå. Områdene nede på Rabben ser helt fantastiske ut og det virker som alle gleder seg nå. Det er i skrivende stund solgt tett opp mot 1000 billetter til konserten i august og det er stor bevegelse i salget hver eneste dag. Vi tror det blir utsolgt på stranden foren Riviera Hotell lørdag 12 august, så det gjelder å ikke nøle for lenge med å kjøpe billett, sier Tony Fjærgård.

image002

Hellbillies har reist landet rundt i over 40 år

Hellbillies var en suksess helt fra starten av i 1990 med hitlåter, godt platesalg og mye folk på konsertene. Kunststykket deres er at de har klart å holde seg i det øverste sjiktet i norsk musikk gjennom alle disse årene. De har levert en lang rekke hitlåter, 17 plateutgivelser som alle har solgt til gull, og de har spilt flere tusen konserter over absolutt hele landet. Anerkjennelsen har kommet i så mange former. Alt fra «Hedersprisen Spellemann», «Årets Spellemann» og «Årets plate», priser fra Noregs Mållag, Norsk Artistforbund, Prøysen-prisen og Medaas-prisen, til strålende anmeldelser av både plater og konserter. Nå i 2023 er de nominert til Rockheim Hall of Fame.

Hellbillies77

Blå dag og gamle travere

Hellbillies kom i 2021 ut med et nytt album. For et band som er vant til å befinne seg mer på landeveien enn hjemme, ga pandemiåret i det minste god tid til å ferdigstille albumet «Blå dag».
– Det eneste fornuftige vi kunne gjøre i denne perioden, var å jobbe med nytt materiale. Jeg vil tro at de fleste som kommer på konserten vil høre låter de har et godt forhold til allerede, i tillegg til et par nye. Men det blir en konsert der de aller fleste kjenner igjen repertoaret vi skal spille, lover Aslag Haugen som er vokalist, melodimaker og frontfigur i det norske countryrock-bandet Hellbillies.

Gleder seg til Moss og Rabben

Hellbillies har spilt i Moss flere ganger. Det begynner å bli noen år siden sist nå og de ser frem til å komme tilbake.

– Moss er stort sett som alle andre steder vi besøker. Det er veldig hyggelig å komme og spille der. Det er også utrolig stas at det er solgt så mange billetter! Vi trenger gode opplevelser denne sommeren etter at denne konserten har blitt utsatt et par ganger ganger, sier Aslag.

– Vi gleder oss og håper vi sees på Rabben nede ved sjøkanten i Moss!

– Ja, det gjør vi også, avslutter han.