Utstilling av Julian Opie på Galleri F 15

En reise gjennom menneskers liv

Edvard Munchs tid og arbeider på Jeløya i Moss ga oss en kunstnerisk arv. Og byen fortsetter å tiltrekke seg store navn innen kunstverdenen. På Galleri F15 kan du nå reise gjennom Julian Opies verden. En kunstner av samme kaliber som Munch, men som benytter vår tids visuelle uttrykk og teknologi.

Utstillingen vises på Galleri F15
fra 21. oktober i år til 6. mars 2024.

En flokk av LED-kråker hakker rundt i Albyskogen og vekker interessen til nysgjerrige barn. På vei mot galleri-inngangen står Opies fargerike fotgjengere på høye sokler. De er for travle til å hilse oss velkommen, men det gjør kurator og nå avtroppet direktør for Galleri F15.

– Vi hadde en soloutstilling med Munch i sin tid. Som min siste utstillingen ønsket jeg en kunstner som holdt samme nivå med samme egenart i kunstuttrykket, men som er fra vår tid, sier Dag Aak Sveinar om hans avskjeds-utstilling JO.VR/GF15@Moss. Vi tar en spasertur i de store, stiliserte husene på plenen. Et verk som må være tiltalende for de minste å løpe rundt i.

En flokk av hakkende led-kråker av Julian Opie

Bred apell

Galleri F15 er kjent for å levere kunstopplevelser som utfordrer våre sanseinntrykk. I separatutstill-ingen JO.VR/GF15@Moss opplever du verkene til Julian Opie, en gigant innen samtidskunst, kjent for sin evne til å appellere til et bredt spekter av befolk-ningen. Opie har en egenartet stil som blander det hverdagslige med det stiliserte, og hans verk gir en umiddelbar forståelse av komplekse ideer. Kunsten hans både berører og utfordrer oss.

Julian Opie byr på forenklet kompleksitet

Kunst med moderne teknologi

Opie tegner, maler og skulpturerer, men verkene er jobbet frem på en datamaskin eller tilvirket på verksteder og fabrikker. En VR-installasjon lar besøkende tre inn i åtte virtuelle gallerirom med animerte installasjoner. En opplevelse verdt å få med seg, og som bør appellere til selv den tverreste tenåring.

– Dette er High tech som jeg håper kan appellere til de med det interessefeltet. VR-rommet er noe jeg er veldig stolt av. Jeg har sett mye VR kunst, men dette er skikkelig bra. For første gang har jeg har sett noen som virkelig har gjort kunst ut av den virtuelle verdenen og ikke bare lekt seg med teknologien. Er du opptatt av ny teknologi og hvordan det skal tas i bruk i kunsten, bør du få med deg denne utstillingen, mener Aak Sveinar.

VR-kunst på Alby i Moss

Menneskets Liv og Bevegelse

Opie er mer enn en kunstner. Han er en observatør av menneskers liv og utforsker menneskets bevegelse, uttrykk, livsstil og innretninger i samfunnet.

– Mange av elementene kjenner du igjen fra hverdagen din, men han har stilisert, forskjønnet og forenklet dem. Utstillingen og samarbeidet med Opie, er noe jeg er særdeles fornøyd med. Det tror jeg egentlig synes, avslutter Aak Sveinar.

Den internasjonalt anerkjente kunstneren Julian Opie viser nyproduserte verk
i sin separatutstilling JO.VR/GF15@Moss i Galleri F 15, 21. oktober–6. mars.

Gratis inngang på søndager

Husk å booke tid i VR-rommet. Adresse til VR booking: https://qrco.de/beQwjv
eller skann qr-kode