Smaken av Moss gavepose inneholder: Eplebiter og eplesyltetøy fra Dyre Gård, Norges største økologiske eplegård, Norges beste Bjølsund brie fra Rygge Meieri, Pærebrus fra Ekeby gårdsbryggeri, lettkokte gryn og havrescones fra Den Sorte Havre. Alle produktene har fått spesialitetsmerket.

En smak av Moss

– Hvert år får vi mange henvendelser om muligheten for å kjøpe lokalmat-gaver. Nå har vi endelig gått sammen om en spesiell gavepakke som gir oss anledning til å feire mangfoldet i vårt lokale matunivers, sier Kristin Utakleiv fra Moss i Sentrum.

Moss i Sentrum har lenge ønsket seg en gavepakke med lokalmat. Og selv om høsten viser seg fra sin mer kjølige side, møter vi derfor en glad gjeng produsenter og distributører på Dyre gård.

– Tidligere har jeg måtte si til alle som har ønsket seg pakker med lokalmat at ‘nei, da må du kjøre og kjøpe dette der og det andre her’. Vi har derfor lenge tenkt på hvordan vi kunne få i stand et samarbeid rundt en gavepakke, forklarer Kristin Utakleiv.

 

Pakkes av Kias

Frem til i høst har ideen strandet på lager og distribusjon. Så meldte Kias og Fortuna HR seg på banen.

– Dette ville vi være med på. Noe av det vi driver med i Kias-gruppen er pakkeoppdrag, som gir jobb til mennesker som har stått utenfor arbeidslivet, av ulike grunner, og som trenger arbeidstrening for å komme seg tilbake eller inn i arbeidslivet. Så dette er et perfekt oppdrag for oss. I tillegg har vi Kias reklame som kan ta seg av distribusjon av pakkene, forteller Runar Syversen i Fortuna HR.

Smaken av Moss gavepose inneholder: Eplebiter og eplesyltetøy fra Dyre Gård, Norges største økologiske eplegård, Norges beste Bjølsund brie fra Rygge Meieri, Pærebrus fra Ekeby gårdsbryggeri, lettkokte gryn og havrescones fra Den Sorte Havre. Alle produktene har fått spesialitetsmerket.
Smaken av Moss gavepose inneholder: Eplebiter og eplesyltetøy fra Dyre Gård, Norges største økologiske eplegård, Norges beste Bjølsund brie fra Rygge Meieri, Pærebrus fra Ekeby gårdsbryggeri, lettkokte gryn og havrescones fra Den Sorte Havre. Alle produktene har fått spesialitetsmerket.

Fire ulike produsenter

– Det er veldig unikt at fire ulike produsenter går sammen om en slik gavepakke, mener Finn Erik Blakstad i Ekeby Gårdsbryggeri.

– Å være flinke til å samarbeide, det er -mottoet vårt, supplerer Anne Lene Bjerketvedt fra Dyre Gård.

Til neste år er tanken å utvide med flere pakkevarianter. Men det er mulig å supplere gavepakken med andre produkter, som juice eller øl.

– Det er ikke noe problem å lage pakker med øl. Eneste utford-ringen er å markedsføre det, forklarer Finn Erik.

– Grunnpakka er fast, men hvis noen gjerne vil ha med noe ekstra, så skal vi få til det, sier Kristin Utakleiv og får støtte av sin kollega Carina Marcolin:

– Du kan gjerne få Mossekortet oppi der, om du vil.

Bakemiks og svarthavre

I gavepakken finnes to produkter fra Den Sorte Havre.

– Jeg tror at maten og smaken av denne regionen er underkommunisert. Vi har det beste jordbruksarealet og er størst på økologi. Det er det ikke alle som vet. Derfor er dette så utrolig bra. Gjennom denne gaven kan enda flere bli kjent med gode smaker fra regionen vår. Dette samarbeidet er noe vi ser vi frem, sier Ingunn Anstensrud som også kan levere egne pakker på forespørsel.

– Vi setter sammen individuelle pakker og der er det er naturlig for oss å ha med produkter som honning eller en juice fra Dyre Gård, sier hun.

Fra venstre: Finn Erik Blakstad, Ekeby Gårds­bryggeri, Ingunn Anstensrud, Den sorte havre, Anne Lene Bjerketvedt og Ola Martin Musken, Dyre Gård, og Eline Gammelsrød, Rygge Meieri.
Fra venstre: Finn Erik Blakstad, Ekeby Gårds­bryggeri, Ingunn Anstensrud, Den sorte havre, Anne Lene Bjerketvedt og Ola Martin Musken, Dyre Gård, og Eline Gammelsrød, Rygge Meieri.

Eplemos, snacks og ost

Dyre gård har også med to produkter i pakken, men ikke juice denne gangen.

– Vi ville heller gi litt plass til pærebrusen fra Ekeby Gårdsbryggeri, forklarer Anne Lene, som pakker mange sesongpakker på Dyre gård. Noe de skal fortsette med.

– Men jeg synes det er veldig hyggelig å kunne være med på en fellespakke for lokalmaten i vårt distrikt, sier hun.

Det siste produktet er Bjølsund Brie fra Rygge Meieri.

– Det er sikkert mange som lurer på hvordan osten skal holde seg frisk oppi pakken. Du gir bare beskjed ved bestilling om matgaven skal deles ut på et senere tidspunkt. I så fall pakkes osten i en eske for seg, slik at du enkelt kan lagre dem kjølig og putte de i pakkenettene rett før utdeling, forklarer Kristin.

 

Passer for alle

– Vi har satt sammen produktene for at de skal stå godt til hverandre. Osten passer veldig godt sammen med eplebitene og eplesyltetøyet som igjen passer veldig godt sammen med svarthavre og scones. Pærebrusen passer jo til absolutt alt. Så dette er et fint utstillingsvindu der vi kobler sammen mange flotte produsenter fra vår region som kler hverandre, og pakker dette inn som en gave. En pakke som må være fantastisk å både gi og få, rett og slett, avslutter Utakleiv.

Smaken av Moss

Pris for grunnpakke: kroner 596,-

Inneholder: Eplebiter og eplesyltetøy fra Dyre Gård, Norges største økologiske eplegård, Norges beste Bjølsund brie fra Rygge Meieri, Pærebrus fra Ekeby gårdsbryggeri, lettkokte gryn og havrescones fra Den Sorte Havre. Alle produktene har fått spesialitetsmerket.

Innpakning: Spesiallaget og gjenbrukbart handlenett.

Bestilling: www.Kias.no

Utkjøring: Pris er for henting hos Kias, utkjøring kan bestilles mot en ekstra kostnad.

Antall: Fra én til større kvanta. Både til privatpersoner og bedrifter.

Annet: Mulig å gjøre tilvalg med øl, juice, flere oster, Mossekortet eller lignende.