Kjh Eiendom har lagt ned store ressurser i anlegget på vestsiden av E6. Foto: Helge Eek
Kjh Eiendom har lagt ned store ressurser i anlegget på vestsiden av E6. Foto: Helge Eek

Satser stort på Storebaug

De siste månedene har det skjedd store ting på Storebaug – og mye mer er på gang.

I mars kom nyheten om at mossefirmaet Kjh Eiendom hadde overtatt Storebaug Gjestegård på vestsiden av E6. Siden den gang har stedet skiftet navn til Storebaug Hotell & Kro og gjennomgått en omfattende oppussing.

Det er familien Herje fra Moss som eier Kjh Eiendom. Siden overtakelsen har Kjell Herje og sønnen Andreas ledet arbeidet med å rehabilitere det tradisjonsrike spise og overnattingsstedet.

Herje senior legger ikke skjul på at det har vært mye å ta tak i.

– Da vi overtok bar stedet preg av manglende vedlike­hold både utvendig og innvendig. Ting hadde rett og slett gått nedover i lang tid. Det var tydelig for oss at noe måtte gjøres og nå er vi i ferd med å avslutte en omfattende renovering av hele anlegget. Totalt har vi investert et sted mellom 7 og 10 millioner kroner og vi har særlig fokusert på romkvalitet og mattilbud, forteller han.

 

Mange positive tilbakemeldinger

At innsatsen har båret frukter er det lite tvil om. Far og sønn forteller om økende besøk og en mengde positive tilbakemeldinger. Ikke minst på den nyoppussede kroen.

– Veldig mange av de som kommer innom oss for å spise blir positivt overrasket over hvor fint det har blitt her. Vi serverer tradisjonell kromat av høy kvalitet basert på lokale råvarer. Faktisk er vi de eneste mellom Oslo og Svinesund som tilbyr dette. Det virker som folk setter pris på å kunne velge noe annet enn hurtigmat når de er ute på tur. Det er også mange mossinger som tar søndagsmiddagen hos oss. Det synes vi er veldig hyggelig.

Høyere belegg enn forventet

Også de nyoppussede hotellrommene har blitt svært populære.

– Så langt er vi veldig fornøyde. Belegget har vært høyere enn forventet. Stort sett er overnattings­gjestene våre arbeidere og håndverkere som leier rom i kortere eller lengre perioder, men vi har også en god del turister innom, forteller Andreas.

Å drive med kort- og langtidsutleie er for øvrig ikke noe nytt for familien Herje. Kjh Eiendom har siden starten i 1987 spesialisert seg på dette og disponerer i dag rundt 800 rom på Østlandet.

Satser på kurs og konferanser

Ved siden av kro og hotelldriften satses det også på kurs og konferansevirksomhet på Storebaug. Allerede i dag er tilbudet godt benyttet, men også her ser far og sønn muligheter for videre vekst.

– I Moss er det stor manko på møte og konferanserom. Ikke alle vet at vi kan tilby dette her. Vi har plass til 120 personer og kan tilby topp moderne fasiliteter, forteller Kjell.

Store planer

Selv om det er lagt ned store ressurser på vestsiden av E6 er dette faktisk bare begynnelsen.

I september kjøpte firmaet nemlig også opp anlegget på motsatt side av E6 – Storebaug Øst.

I første omgang er planen å pusse opp eksisterende bygningsmasse og etablere 25 nye motellrom, men på lengre sikt er planene langt større.

– Tomta er på 11 mål, noe vi selvfølgelig ønsker å utnytte. Planen er å bygge et stort vei- og trafikk­senter, inkludert et nytt hotell med minimum 100 rom, forteller Andreas.

Har tro på fremtiden

Far og sønn Herje er ikke i tvil om at fremtiden ser lys ut på Storebaug.

– For 40 år siden passerte det rundt 10.000 biler i døgnet her. I dag er tallet 46.000. Storebaug er allerede et av Norges største trafikksentre og vil bare bli større i årene som kommer.

– I tillegg er Mosseregionen et pressområde med stor industri- og næringsvirksomhet, noe som igjen betyr at behovet for rimelig overnatting er stort.

– Dette prosjektet passer med andre ord perfekt for oss, og vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Kjell og Andreas Herje.

I lyse nyoppussede lokaler serveres tradisjonell kromat av høy kvalitet basert på lokale råvarer. Foto: Helge Eek
I lyse nyoppussede lokaler serveres tradisjonell kromat av høy kvalitet basert på lokale råvarer. Foto: Helge Eek