Evasion i splitter nye lokaler

Med sommerferien rett rundt svingen, åpner Evasion dørene og inviterer til ny moro og spenning. Denne gangen, i Gudes gate. Eierne gleder seg spesielt til å kunne tilby barna i Moss en egen, mildere paintball-opplevelse.

tekst og foto: Storybold, ved Anikken Thue

I de nye lokalene til Evasion Moss møter jeg tre av fire eiere, Lars Johan Langsholt, Aleksander Nicolaisen og Jens Nicolaisen, for en omvisning.

– Vi åpner første mai. Og det er fortsatt litt småpirk som gjenstår, som du kanskje ser, ler Jens. De forsikrer om at de er klare for åpning i starten av mai. Mens Jens og Aleksander ivrig fortsetter å bygge rom, for de gjør faktisk det meste selv, forteller Lars Johan historien bak braksuksessen.

Hobby ble business

Da Aleksander og Lars Johan startet med paintball i Fredrikstad i 2007, var det ikke en bedrift, men en hobby de to kameratene hadde i tankene.

– Vi spilte for gøy, fire ganger i året. Så regnet vi ut at hvis vi skulle fortsette med det, ville det være mer lønnsomt å bare kjøpe utstyret selv, enn å kjøre helt til Oslo for å leie utstyr hver gang, sier Lars Johan.

Så fikk Aleksander en idé: Hva med å leie ut utstyret for å dekke utgiftene? For hvis de kunne få til å arrangere et utdrikningslag eller to, i året, kom de nok til å gå i null innen tre år.

– Vi har vært fullbooket hver eneste helg siden, gliser han.

Legger sin ære i originalitet

Da de i 2017 utvidet tilbudet med Escape Room, var det fordi flere av de faste besøkende var fornøyde med tilbudet, og etterspurte enda flere morsomme aktiviteter fra Evasion. Deres første Escape Room ble oppkalt etter det beryktede fengselet, Alcatraz.

– Det ble kjempepopulært, og det er like populært den dag i dag, sier Lars Johan.

Escape room var en ny trend i Norge på den tiden, og er fortsatt en økende trend, med flere andre aktører på Østlandet. Men Lars Johan og Aleksander er trygge på at de ikke trenger bekymre seg forkonkurranse.

– Det er ingen som kopierer hverandre i denne bransjen, og jeg er ganske sikker på at alle som driver med dette legger æren sin i å lage originale oppgaver.

Alle escaperommene i nye Evasion er fler-roms, der deltakerne må finne veien ut av minst to-til tre rom.
Alle escaperommene i nye Evasion er fler-roms, der deltakerne må finne veien ut av minst to-til tre rom.
153CD61B-92B2-47C6-B436-AAA4A05FA151

Til Moss med barnevennlig paintball

Samtidig som hele landet stod på bremsene i 2020, brukte Lars Johan og Aleksander tre måneder på bygging av sin første innendørs paintballbane i Moss – med god hjelp fra Aleksanders nylig -pensjonerte, og eventyrlystne far. Og vips, var Jens Nicolaisen blitt en del av teamet da Evasion åpnet sin filial i Henrik Gerners gate. Og da mossingen Tom Arne Steinsland stod på døren for å hjelpe kameraten, Lars Johan med oppussingen, fikk han like gjerne kjøpe seg inn han også, forteller Lars Johan.

– Vi har blitt veldig godt mottatt i Moss! Vi åpnet i Moss fordi det var så lite for barn og unge å gjøre her. Derfor satser vi ekstra på barn i de nye lokalene, sier Lars Johan.

Med det mener han at paintballbanen er egnet for barn, med små gummiballer og banemarkører – som er tilpasset barn, og som ikke gjør vondt for de som blir truffet. Og for de voksne anbefaler han å prøve airsoft som alternativ til paintball.

– Banen er noe helt nytt som vi tester ut for første gang nå, og som du ikke finner maken til, noe annet sted. Den er ikke så åpen som den forrige, og består av flere vegger og rom. Det minner mer om et PC-spill, forklarer Lars Johan.

Spent på næringslivet

Evasions mål er å være en totalleverandør av opplevelser, også her i Moss, og Lars Johan klør i fingrene etter å sette i gang med å skreddersy morsomme aktiviteter til sommerfester, bursdager, konferanser og teambuilding, for å nevne noen.

– Jeg er veldig spent på hvordan vi blir tatt imot av næringslivet i Moss, nå som vi også tar imot konferansegjester i Druidegården. Vi har mye større plass nå, og våre store nye escape rooms har vi laget med tanke på større grupper og konferanser. I et av disse har vi to identiske, parallelle escape rooms, der vi kommer til å lage konkurranser mellom to lag, som vi gleder oss til å teste ut.

For det er en selvfølge at alle rom skal testes ut før bruk. Omkring tjuefem personer, alle med ulik erfaring, skal inn og kvalitetssikre hvert eneste rom før de tas i bruk. På den måten kan de ansatte hjelpe spenningssøkende mossinger å velge den aktiviteten som passer dem best.

Aleksander og Lars Johan begynner å få solid erfaring med å skape mysterier som er akkurat passe vanskelig for deltakerne å løse.

– Jeg har aldri fått høre at en oppgave har vært for enkel å knekke, legger han til, med et snev av stolthet i stemmen.