Daniels systue i Moss har blitt en stor suksess

Skreddersydd suksess i Moss

Daniels Systue er en skredderbutikk lokalisert i Moss. Siden oppstarten i 2017 har flere og flere oppdaget den svært så populære skredderen.

tekst og foto: Storybold, ved Inger Marie Spange

– Første dagen åpnet jeg klokken 10. Klokken ble 11, 12 og 16, men ingen kunder kom. Men dagen etter kom det én. Neste dag der igjen kom det seks og slik har det fortsatt. Hver kunde tar gjerne med seg en ny kunde.

Nå har jeg fulle ordrebøker hele tiden. Jeg har kunder fra Oslo, Halden og Horten, sier den trivelige, skredderprofessoren stolt. Han kom fra Romania til Norge som turist. Etter å ha sett både Oslo og Bergen, bestemte han seg for at det var i Moss han måtte bli.

Daniel designer elegante kjoler som han selger fra systua si.
Daniel designer elegante kjoler som han selger fra systua si.

Reperasjon eller full skreddersøm

Daniel har jobbet som skredder i 36 år. 9 av dem i Norge. At han skulle begynne å sy klær var litt tilfeldig. En bekjent hadde en systue og han begynte å spørre ham ut om alt mulig. Så satte han seg og lærte seg ulike teknikker. Nå er det blitt et levebrød og i tillegg til salg av egendesignede klær, tilbyr Daniel et bredt spekter av tjenester, inkludert skreddersøm av kjoler og dresser samt tilpasning av klær etter mål. I hans verksted kan du få utført alt fra reperasjoner og forandringer til skreddersydd design av alt fra hverdagsklær til brudekjoler.

– Akkurat nå har jeg mye bunadssøm. Jeg syr om, legger inn, ut og opp, bytter glidelåser og mye mer. Denne våren har jeg også fire brudekjoler og tre som er planlagt til høsten, sier han og legger til at ha også kan justere gardiner og duker om det trengs.

Daniel syr også herredresser
Daniel syr også herredresser

Arbeidsom skredder

Selv om han nylig ansatte Adriana Drumea i halv stilling for å få litt avlasting, blir arbeidsdagene likevel lange.

– Rundt 11 timer hver dag, bortsett fra på lørdager, da blir det kanskje bare ni. Men kanskje jeg får tid til litt ferie i sommer, vi får se, smiler den arbeidsomme og alltid smilende skredderen.

Kontaktinfo: George Ferhar, 455 63 609

danielsystuemos@gmail.com

AMFI Moss, Dronningens gate 13, 1. etg. 1530 Moss,